Zelf je haar verven, leuk en eenvoudig!

Wil je eens een andere look proberen? Je haar verven is een relatief simpele manier om eens volledig anders voor de dag te komen. En daar heb je echt geen afspraak bij je kapper voor nodig. Maar er zijn wel een paar dingen waar je zeker op moet letten als je zelf je haar wil kleuren. Met de tips van je online apotheker begin je goed voorbereid aan je make-over.

Je haar verven

Als we de vrouwen in de tv-reclames mogen geloven, dan is je haar verven een "piece of cake", zonder dat er ook maar een druppeltje op de grond valt. Maar het kan toch weleens tegenvallen om je haar een ander kleurtje te geven zonder tegelijkertijd ook heel je badkamer mee te nemen. Is het de eerste keer dat je zelf je haar een ander kleurtje geeft? Of wil je gewoon nog snel even wat tips voordat je eraan begint?

  • Kies een kleur die niet te veel van je eigen haarkleur afwijkt: je kunt je haar niet zomaar veel lichter verven dan je eigen haarkleur. Een of twee tinten gaat gemakkelijk, maar als je bijvoorbeeld van zwart naar blond wil, dan zul je je haar eerst moeten bleken.
  • Koop genoeg verf: als je erg lang haar hebt, zie dan dat je zeker een extra pakje verf in huis haalt en dat je niet halverwege zonder komt te zitten.
  • Test of je allergisch bent voor haarverf: nu zul je waarschijnlijk wel niet allergisch zijn, maar je wil toch ook het risico niet lopen dat je haar uitvalt of je hoofdhuid begint te ontsteken. In de handleiding staat duidelijk omschreven hoe je jouw haarverf kunt testen.
  • Probeer je kleur eerst uit: test je nieuwe kleur op een haarlok die je makkelijk kunt verstoppen, bijvoorbeeld in je nek, of op een pluk die je eventueel nog af zou kunnen knippen.
  • Was je haar niet vlak voordat je het gaat verven: haarverf blijft beter zitten en geeft een beter resultaat als je je haar al een of twee dagen niet gewassen hebt.
  • Goed mengen: voor het beste resultaat is het belangrijk dat je de verf goed door je haar mengt, van je hoofdhuid tot de punten. Je loopt er tenslotte iedere dag mee rond, dus een beetje focus op je kunstwerk kan zeker geen kwaad.
  • Niet te lang, niet te kort: zorg dat je een wekker zet om er zeker van te zijn dat je de verf lang genoeg laat inwerken. Maar laat de verf ook zeker niet te lang zitten, want dan kun je last krijgen van irritaties of kan de kleur donkerder worden dan je verwacht had.

Na het verven

Let erop dat je de eerste 24 uur nadat je je haar geverfd hebt, je haar zeker nog niet wast. Want dan is de kans groot dat je ineens een heel deel van je kleur alweer kwijt bent. En gebruik ook zeker een aangepaste shampoo en conditioner die zacht zijn voor je haar en die ervoor zorgen dat het zijn natuurlijke glans behoudt.

Ben jij op zoek naar een leuk nieuw kleurtje? Kijk dan eens naar onze producten van het Franse merk Phytocolor. Zo ga jij stralend het nieuwe jaar in!