Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen op deze site ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie.

Conveen Optima Penishuls Standaard Eendelig 25 mm (22025) | 30 stuks

Conveen Optima Penishuls Standaard Eendelig 25 mm (22025) | 30 stuks

*Alle omschrijvingen zijn gebaseerd op informatie van de producent. Eventuele claims zijn indicaties gebaseerd op klinische trials of gebruikerservaringen en bieden geen garantie.

*Dit is een medisch hulpmiddel. Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing voor gebruik.

Prijs

Adviesprijs: € 111,44

Jouw prijs: € 100,30

Beschikbaarheid

Bestel voor 18:00 uur, woensdag in huis.

Heb je nog vragen of wil je graag wat extra informatie? Neem dan zeker contact op met je online apotheker.

Zelfklevende condoomkatheter in huidvriendelijke silicone. *

Details

Eigenschappen

Zelfklevende condoomkatheter, met een lengte van 8 cm, die geschikt is voor de meeste mannen. Te gebruiken met alle typen urineopvangzakken.

Gebruiksaanwijzing

  1. Vóór het aanbrengen: reinig de penis met water en een neutrale, niet vette zeep. Gebruik geen talk of crèmes, die kunnen er immers voor zorgen dat de Conveen Optima condoomkatheter niet goed kleeft. Indien de Conveen Optima condoomkatheter door een partner of verzorger wordt aangebracht, kan deze handschoenen dragen.
  2. Droog de penis nadien goed af. Knip indien nodig schaamhaartjes wat bij. Scheren kan kleine wondjes veroorzaken en is dus niet aangeraden.
  3. Indien u de juiste maat nog niet kent, neem dan de maat in het midden van de penis met behulp van de Conveen Guide. Zowel de maat nemen als het aanbrengen, gebeurt met de penis in rusttoestand (dus geen erectie). Als de penis de neiging heeft van in de buik te trekken – ga dan rechtstaan of liggen bij het aanbrengen en gebruik een Conveen Optima condoomkatheter met een verkorte schacht. Indien u twijfelt tussen twee maten, probeert u eerst de kleinste maat.
  4. Zorg ervoor dat de voorhuid over de eikel zit. Plaats de Conveen Optima condoomkatheter op de penis. Laat ± 1 cm ruimte tussen de eikel en het anti-kniksysteem.
  5. Trek met uw andere hand rustig de strip naar u toe, zodat de Conveen Optima condoomkatheter gelijkmatig afrolt.
  6. Als u de correcte maat heeft gebruikt, zijn er na het afrollen van de Conveen Optima condoomkatheter geen ribbels of plooien. Druk kort en zachtjes op de Conveen Optima condoomkatheter zodat deze goed kleeft op de huid. De Conveen Optima condoomkatheter kleeft onmiddellijk. Er is geen apart kleefmiddel nodig – en de kleeflaag hoeft niet op te warmen voor een goede hechting. Een Conveen Optima condoomkatheter kan maximaal 24u gebruikt worden en kan niet opnieuw aangebracht worden.
  7. Bevestig een urineopvangzak (been- of nachtzak) aan de Conveen Optima condoomkatheter door de urinezakconnector in de tip van de Conveen Optima condoomkatheter te duwen. Het uiteinde van de Conveen Optima heeft een "sure grip" (vaste greep) en een aansluitring op de tip zodanig dat u de tip van de Conveen Optima condoomkatheter gemakkelijker kunt vasthouden bij het bevestigen aan de urinezak. Duw het verbindingsstukje van de urineopvangzak ver genoeg in de tip van de condoomkatheter om een goede verbinding te verzekeren en zo lekkage te voorkomen.
  8. De slang van de urinebeenzak wordt met een schaar ingekort om de gewenste lengte te verkrijgen. Zo vermijdt u knikvorming van de slang en terugvloeien van de urine naar de Conveen Optima condoomkatheter en het loskomen van de condoomkatheter. Steek de connector stevig in de slang van de urinebeenzak en verbind hem met de condoomkatheter.
  9. De 2 knopen van het breedste beenriempje worden bovenaan in de 2 openingen van de beenzak aangebracht. Op dezelfde manier wordt het smalle beenriempje onderaan de beenzak aangebracht. De lengte van de beenriempjes wordt met een schaar aangepast aan de omtrek van het been. De eventuele nachtzak wordt door middel van een bedhaak aan de zijkant van het bed gehecht (ter hoogte van de onderbenen).
  10. Om te verwijderen: koppel de urinezak los en rol de Conveen Optima condoomkatheter voorzichtig terug. Indien nodig kan lauw water gebruikt worden om dit te vergemakkelijken.

Extra informatie

Coloplast
Bekijk alle producten van Coloplast
 
 
 

Schrijf je eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. Klik hier om in te loggen of te registreren