Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen op deze site ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie.

Trisport Oxi-Vital | 60 capsules

Trisport Oxi-Vital | 60 capsules

*Alle omschrijvingen zijn gebaseerd op informatie van de producent. Eventuele claims zijn indicaties gebaseerd op klinische trials of gebruikerservaringen en bieden geen garantie.

*Dit is een voedingssupplement. Voedingssupplementen kunnen geen gevarieerde, evenwichtige voeding, noch een gezonde levensstijl vervangen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Prijs

Adviesprijs: € 32,00

Jouw prijs: € 25,60

Beschikbaarheid

Bestel voor 16:00 uur, dinsdag in huis.

Heb je nog vragen of wil je graag wat extra informatie? Neem dan zeker contact op met je online apotheker.

Combinatie van antioxidanten die voorziet in de antioxidatieve behoeften van het lichaam. *

Details

Eigenschappen

Oxi-Vital is een van de meest uitgebreide combinaties van antioxidanten.

  • Voorziet in alle antioxidatieve behoeften van het lichaam.

Oxidatie

IJzer roest, boter wordt ranzig en een appel wordt bruin. Al deze scheikundige processen worden aangeduid met de verzamelnaam 'oxidatie'. Zuurstof speelt in deze oxidatiereacties een belangrijke rol. Ook in het lichaam vinden er verschillende oxidatiereacties plaats, waardoor er vrije radicalen gevormd worden die schade kunnen veroorzaken aan eiwit-, vet- en DNA-moleculen.

  • De vorming van deze vrije radicalen is nochtans een normaal biologisch proces in het lichaam. Zij kunnen zelfs een belangrijke fysiologische rol vervullen zoals ons verdedigen tegen bacteriën.

Antioxidanten zijn verbindingen die de vrije radicalen onschadelijk kunnen maken. Een probleem is er als het evenwicht tussen de vorming van vrije radicalen en de antioxidantverdediging verstoord is, men spreekt dan van oxidatieve stress.

  • Een dergelijke sterk verhoogde druk door vrije radicalen vinden we o.a. bij stress, ziekte, milieuvervuiling, ...
  • Ook bij zware fysieke inspanning komen meer vrije radicalen vrij, als gevolg van het verhoogde zuurstofverbruik in de mitochondriën.

Ons lichaam wapent zich op twee manieren tegen deze vrije radicalen.

  • Allereerst zijn er de antioxidantenzymen, waar mineralen als selenium, zink, mangaan en koper voor nodig zijn.
  • Een tweede bescherming vormen de antioxidantvitaminen die we via de voeding binnenkrijgen, zoals vitamine E, vitamine C en betacaroteen (= voedingsantioxidanten). Aangezien deze voedingsantioxidanten bij het onschadelijk maken van vrije radicalen zelf verloren gaan, kunnen deze per molecule slechts een à twee van deze schadelijke deeltjes inactiveren. Dit is ook de reden waarom suppletie met een antioxidantcomplex de voorkeur geniet boven toediening van één enkele antioxidant. Zoveel mogelijk verschillende antioxidanten kunnen de antioxidantcascade optimaliseren, wat betekent dat geoxideerde, beschadigde antioxidanten terug worden hersteld in hun antioxidantfunctie (vb. vitamine E kan hersteld worden door vitamine C en vitamine C kan op zijn beurt hersteld worden door glutathion, ...).

Best geef je een antioxidantcomplex in een fysiologische dosis, want meer betekent niet altijd beter. Integendeel, hoge dosissen antioxidanten kunnen zich gaan gedragen als een pro-oxidant i.p.v. een antioxidant.

Samenstelling

Co-enzym Q10 en alfa-liponzuur

  • Speciaal voor sporters is Co-enzym Q10 en alfa-liponzuur toegevoegd.
  • Co-enzym Q10 is de limiterende factor (de zwakste schakel) in de snelheid van de energieproductie in de mitochondriën. De hartspier en skeletspieren zijn het gevoeligst voor een CoQ10 tekort.
  • Alfa-liponzuur speelt een belangrijke rol bij de suikerverbranding in de cellen voor energieproductie. Alfa-liponzuur is een sterke antioxidant en is in staat andere antioxidanten te recycleren zodat ze langer hun beschermende werking kunnen uitoefenen.

Gebruiksaanwijzing

  • 1 capsule per dag innemen voor de training of wedstrijd.

Ingrediënten

Ascorbinezuur 100 mg
Zinkbisglycinaat (15%) 79,8 mg (15 mg Zn)
Citrus Bioflavonoïdes (60%) 50 mg
L-cysteïne HCl 50 mg
N-Acetyl-L-Cysteïne 50 mg
Co-enzym Q10 50 mg
L-glutathion 25 mg
Alfa-liponzuur 25 mg
D-Alfatocoferyl acetaat (50%) 20 mg (10mg vit E)
Druivenpitextract 15 mg
L-seleno-methionine (5000 mcg/g) 13,2 mg (66 mcg Se)
Hesperidine (95%) 6 mg
Dunaliella salina (10% betacaroteen) 4,8 mg (0,48 mg betacaroteen)
Rutine 4 mg

Verpakking: doosjes met 30 en 60 capsules.

Extra informatie

Trisport
Bekijk alle producten van Trisport
 
 
 

Schrijf je eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. Klik hier om in te loggen of te registreren